GdjeSuKamere – kamere za snimanje brzine

GdjeSuKamere je Android aplikacija koja će vam prikazati brzinu kojom se krećete i upozoriti vas na blizinu kamera za snimanje brzine u Hrvatskoj. Oslanja se na GPS Android uređaja i bazu lokacija kamera koja se nalazi na ovim osobnim stranicama, a periodički ću je osvježavati. Približavanjem lokaciji kamere aplikacija će vam zvukom signalizirati mjesto kamere, smjer i udaljenost od nje. Ukoliko imate uparen i Bluetooth uređaj, upozorenje možete čuti i na njemu. Pogotovo korisno kada koristite Bluetooth u automobilu. Sve lokacije kamera vidljive su i na karti unutar aplikacije.

Prikaz udaljenosti od kamere s nazivom lokacije počinje na 1000 metara od same lokacije kutije s kamerom. U aplikaciji možete odrediti na kojoj će se udaljenosti aktivirati zvučno upozorenje. Osim što će aplikacija upozoriti, također će se prikazat i koje je ograničenje brzine na lokaciji kamere. Pošto se kamere za snimanje brzine nalaze u kutijama, a svaka kutija ne sadrži nužno i kameru, zapravo se radi o pretpostavljenim lokacijama kamera koje su prijavili drugi vozači. Iste su lokacije također prikazane na karti. Unatoč tome, potrebno je nakon upozorenja aplikacije dodatno obratiti pozornost na brzinu kojom se krećete. Na 1000 m i bliže osim prikaza udaljenosti aplikacija će upaliti i notifikator u status baru. Ukoliko povezujete mobitel i automobil koristeći Bluetooth, zvučno upozorenje čuti ćete kao telefonski poziv u automobilu.

Aplikacija GdjeSuKamere radi i u offlineu pod uvjetom da je barem jednom ranije pokrenuta u onlineu kako bi se preuzele lokacije kamera.

Naravno, pozicije kamera, odnosno kutija s njima ne moraju biti nužno točne tako da u slučaju pogrešne lokacije ili neke nove slobodno mi se javite na mail.

Poštujte prometne propise i pripazite na druge sudionike u prometu!

Autor ne snosi posljedice nastale korištenjem aplikacije! Aplikacija ne pristupa vašim podacima, ne koristi vaše kontakte i ne prikuplja osobne podatke.

Pogledajte i kartu svih prijavljenih lokacija kamera koje se nalaze u aplikaciji.

Instalirajte Android aplikaciju
Dostupno na usluzi Google Play