GdjeSuKamere – kamere za snimanje brzine

GdjeSuKamere je Android aplikacija koja će vam prikazati brzinu kojom se krećete i upozoriti vas na blizinu kamera za snimanje brzine u Hrvatskoj. Oslanja se na GPS Android uređaja i bazu lokacija kamera koja se nalazi na ovim osobnim stranicama, a periodički ću je osvježavati. Približavanjem lokaciji kamere aplikacija će vam signalizirati mjesto kamere i udaljenost od nje. Sve lokacije kamera vidljive su i na karti unutar aplikacije.

Prikaz udaljenosti od kamere s opisom lokacije počinje na blizini od 1000 metara od same lokacije kutije s kamerom. Pošto se kamere za snimanje brzine nalaze u kutijama, a svaka kutija ne sadrži nužno i kameru, zapravo se radi o pretpostavljenim lokacijama kamera koje su prijavili drugi vozači. Iste su lokacije također prikazane na karti. Unatoč tome, potrebno je nakon upozorenja aplikacije dodatno obratiti pozornost na brzinu kojom se krećete. Na 1000 m i bliže osim prikaza udaljenosti aplikacija će upaliti i notifikator u status baru. Na 500 m javlja se i zvučno upozorenje: simbolično će se javiti zvuk okidanja kamere koji se koristi u vašem Android uređaju.

Aplikacija GdjeSuKamere radi i u offlineu pod uvijetom da je barem jednom ranije pokrenuta u onlineu kako bi se preuzele lokacije kamera.

Naravno, pozicije kamera, odnosno kutija s njima ne moraju biti nužno točne tako da u slučaju pogrešne lokacije ili neke nove slobodno mi se javite na mail.

Poštujte prometne propise i pripazite na druge sudionike u prometu!

Pogledajte i kartu svih prijavljenih lokacija kamera koje se nalaze u aplikaciji.

Instalirajte Android aplikaciju

Dostupno na usluzi Google Play

Comments are closed.